Haber

Diyarbakır’da Artan Sıcaklık Nedeniyle Çıkan Araç Yangınlarına Dikkat

Diyarbakır’da termometreler 45 dereceyi gösterirken son 2 haftada 50 araçta yangın çıktı. Hava sıcaklığının daha da artacağı kentte oto elektrikçiler araç sahiplerini uyararak saat 16.00’dan sonra dışarı çıkmalarını tavsiye etti. Oto elektrikçisi Veysi Vural, “Eski araçların veya 30 yaşındaki araçların uzun yollara çıkmasını tavsiye etmiyoruz. Yanma ve hararet yapma olasılığı çok yüksek.”

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam ediyor. Kavurucu sıcakların hüküm sürdüğü Diyarbakır’da termometreler 45 dereceyi gösterdi. Uzmanlar ‘Gerekmedikçe evden çıkmayın’ uyarısında bulunurken; Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü de hava sıcaklığının 14 Ağustos’a kadar önemli ölçüde artacağını ve ortalamanın 6 ila 10 derece üzerine çıkacağını duyurdu. Son 2 haftada yaşları 10 ila 30 arasında değişen 50 aracın yandığı Diyarbakır’da oto elektrikçiler uyardı.

‘ISI GÖSTERGESİ’ UYARISI

Oto elektrikçisi Veysi Vural, bir hafta içinde kendilerine 10 adet yanmış aracın geldiğini ve yaşlarının 10 ile 30 arasında olduğunu belirterek, “Eski araçlar yanıyor veya hararet yapıyor. Üst kapak motora zarar veriyor. Sürücüler mesai saatlerinde araçlarını dışarıya çıkarmamalı. Bu süre 16.00’dan sonra Hava güzel.Bu saatten sonra dışarı çıkarmalarını tavsiye ederiz.Meteoroloji insan içindir,araçlar için uyarıyoruz.Eski araçların veya 30 yaşındaki araçların uzun yola çıkmasını önermiyoruz. yolculuklar.yanma ve aşırı ısınma olasılığı çok yüksektir.insanlar bu durumda zarar görürler.dışarı çıkmamak daha iyidir.herhangi bir rastgele sorun yaşamayacaklar. Gözleri daima sıcaklık göstergesinde olsun. Araca veya insanlara herhangi bir zarar gelmesini istemiyoruz. Motor ve elektrik sistemi çok ısınır. Bu nedenle yangın çıkıyor” dedi.

‘GÖRÜNMEYEN YANMAZ BANT VEYA KILIF KULLANILMALIDIR’

Oto elektrikçi Mahmut Çakmak, kendisine çoğunlukla eski arabaların getirildiğini vurgulayarak, “Bu, aracın montajının zamanla aşırı ısınıp soğuması ve çürümesinden kaynaklanmaktadır. Su tesisatı bakım ve onarımlarının zamanında yapılması gerekir. bunu yapmayın sonradan yüksek masraf ve masraflar çıkıyor.Marş dinamosu olan sigortanın ortasına tel atılıyor.Bundan dolayı araç yanıkları oluyor.Bizim tesisatlarımızda yanmaz bant veya kılıf kullanılması gerekmektedir. araçlarda görülüyor.bu da müşteriden kaynaklanıyor.otomatik montajı düzgün yaptırmak oldukça masraflı oluyor.şoförler ‘normalde bantlayalım.araç yanıkları oluyor.uzun yollarda şöförler su tesisatını yağını,suyunu kontrol ettirmeli motor.ne de olsa araçlar canımızı taşıyor.işleri yoksa sıcak saatlerde dışarı çıkmasınlar.araç daha da ısınıyor.dış sıcaklık var ister istemez kablolar yanıyor.çürüme var bantların montajı ve eritilmesi” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu